Over DISC®

DISC is een persoonlijkheidsanalyse en meet de diverse psychologische motivatoren van je eigen gedrag. DISC geeft je tools om problemen en uitdagingen om te gaan. Waarom zijn er teamleden die graag volgen, daar waar andere leden graag de leiding nemen? Waarom zijn sommigen direct enthousiast als er een verandering aangekondigd wordt en gaan anderen weerstand bieden? DISC maakt inzichtelijk waarom mensen zo reageren, zoals ze reageren. Op een praktische manier inzicht in het gedrag van mensen. De DISC geeft een beter beeld over jezelf, maar over de andere teamleden.

Uit onderzoek is gebleken dat gedragsstijlen in vier groepen ingedeeld kunnen worden. Dit noemen we persoonlijkheidsstijlen. DISC is een afkorting die staat voor de verschillende persoonlijkheidsstijlen:

D          = Dynamisch en Doortastend (aangegeven met de kleur rood)
I           = Interactief en Inspirerend (aangegeven met geel)
S          = Stabiel en Support gevend (aangegeven met de kleur groen)
C          = Correct en Consciëntieus (aangegeven met de kleur blauw)

Door DISC in te zetten als instrument ga je jezelf en anderen in het team beter begrijpen. Het helpt beter aan te sluiten op de behoeften van de andere teamleden en de verschillen tussen elkaar te waarderen. Aan de hand van het eigen Persoonlijkheidsprofiel doet het team verschillende oefeningen. Hierdoor leren alle leden op welke manier zij een bijdrage kunnen leveren aan het succes van het team of de afdeling, maar ook welke eventuele valkuilen er zijn in de onderlinge samenwerking en hoe deze voorkomen kunnen worden. Vanuit Team Consultancy Group benadrukken we dat iedereen in bepaalde mate aan alle vier de eigenschappen voldoet, maar dat er bij de meeste mensen wel één of twee gedragsstijlen zijn die bij hen domineert.

Lees meer over de DISC Teamtrainingen >>>

Favicoon TCG

 

 

 

 

 

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking