Training Roos van Leary

 

Binnen ieder team is communicatie belangrijk. Gesprekken met collega’s, leidinggevenden en externe partijen. Lijkt het soms dat de ander alleen maar met bezwaren kan komen? Of merk je dat je vaak stilvalt? Soms lijkt het alsof de ander niet goed reageert op wat jij hebt gezegd, wat kan leiden tot frustratie. Met de 1-daagse interactieve training over de Roos van Leary, waarin wordt geoefend met een trainingsacteur, kom je erachter hoe je dit voorkomt en kan je de reactie van de ander beïnvloeden. 

Inhoud van de training Roos van Leary

In deze training krijg je als team inzicht in herkenbare patronen in communicatie. Dit gebeurt aan de hand van de Roos van Leary; een eenvoudig en goed werkend model dat kijkt naar de ‘actie-reactie’ tussen mensen. Door gedrag namelijk bewust in te zetten, bepaal jij hoe de ander reageert. Stel jij je leidend op, dan zal de ander vanzelf volgen. Ben jij behulpzaam, dan reageert de ander meewerkend. Door deze techniek in te zetten, kun je bepalen hoe de ander op jou reageert. Op deze manier heb jij bewust invloed op hoe een gesprek verloopt.

Praktische oefeningen en tips

Door met een trainingsacteur te werken, wordt direct duidelijk welk effect jouw communicatie heeft. Communicatie is iets dat je doet, dus dat werkt het best als je het direct oefent. De ervaren trainingsacteurs laten goed inzien wat er gebeurt in de actie-reactie en dit geeft verhelderende inzichten. In een prettige omgeving krijgen alle teamleden de kans dit te ervaren en met praktische tips naar huis te gaan.

Na de training:

  • Ben je beter in staat een gesprek te ‘sturen’;
  • Heb je bewuster invloed op het gedrag en reactie van anderen;
  • Ga je als team sterker het overleg in met elkaar en anderen.

 

Duur, tijd en plaats: 1 dag – tijd en datum i.o.m. de opdrachtgever

Deze training is goed te combineren met de DISC® Teamtraining >>>

Lees meer over de Roos van Leary >>>

Favicoon TCG

 

 

 

 

 

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking