Teamontwikkeling

 

Wat is teamontwikkeling?

Teamontwikkeling is het realiseren van een verandering in een team. Deze verandering kan tot doel hebben het verhogen van de resultaten van het team, het veranderen van onderlinge verhoudingen binnen het team of het vergroten van het teamgevoel of onderlinge solidariteit.

Een goede teamsamenstelling is ontzettend belangrijk om de teamprestatie te verhogen! Maar hoe zorg je ervoor dat je goede teamsamenstelling krijgt? Wat voor rol heeft iedereen in het team? Wie kunnen wel goed samenwerken en bij welke samenwerking zitten er haken en ogen aan? Hoe kunnen werknemers zich verder ontwikkelen in het team? En hoe ga je om met weerstand tegen verandering? Het is vaak moeilijk om te anticiperen op al die verschillende persoonlijkheden in een team. Iedereen heeft kwaliteiten passend bij zijn of haar persoonlijkheid. De vraag is alleen: hoe zorg je ervoor dat het team ook gebruik kan maken van die kwaliteiten?

Teamontwikkeling die wij bieden is erop gericht om het team als geheel beter te laten presteren. Door meer inzicht te krijgen in elkaar competenties en voorkeuren leer je als team hoe om te gaan met de verschillen en hoe deze verschillen tot voordelen kunnen leiden. Verhoog de teamprestatie op een praktische, resultaatgerichte en vooral ook leukere manier!

Wat doet Team Consultancy Group?

Teamontwikkeling is niet iets wat je een keer in een heisessie bespreekt. Het vraagt om meer dan dat! Teamontwikkeling vraagt om verandering van mensen en moet dus in alle onderdelen van het werk terugkomen. Of het nu gaat om teamactiviteiten als vergaderingen of lunches of om contact tussen twee collega’s. In alle situaties is het mogelijk om aandacht te besteden aan teamontwikkeling en de ontwikkeling van de teamleden. Hoe meer teamontwikkeling onderdeel is van de dagelijkse praktijk, hoe makkelijker het team zich ontwikkelt tot een effectief en goedwerkend team waardoor de productiviteit en resultaten stijgen.

Wij starten met een inventarisatie van het huidige team om te bepalen wat de huidige teamsamenstelling is. Op basis van deze gegevens wordt er een plan opgesteld dat bijdraagt aan de teamontwikkeling. Daarnaast bieden wij coaching, training, advies en begeleiding die bijdraagt aan de teamontwikkeling en die de teamleden helpt om elkaar te versterken en aan te vullen. Op een praktische en laagdrempelige manier!

Het resultaat van teamontwikkeling:

  • De samenwerking onderling wordt verbeterd omdat teamleden zich meer bewust zijn van elkaars kwaliteiten en beperkingen waardoor knelpunten sneller opgelost kunnen worden
  • Het teamgevoel en onderlinge solidariteit worden verhoogd, waardoor conflicten sneller vermeden worden en er minder spanning (stress) is bij de teamleden
  • De verzuimkosten worden lager doordat de teamleden gemotiveerd zijn om in het team actief te zijn.
  • De productiviteit van het team stijgt met gemotiveerde, op elkaar ingespeelde teamleden.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact ons op.

Favicoon TCG

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking

Favicoon TCG

Vragen?

We helpen je graag verder!

Call Now Button