Loopbaancoaching

 

Loopbaancoaching en -advies wordt ingezet om je carrière zo goed als mogelijk te laten verlopen. Bij loopbaancoaching ga je ontdekken wat je echt belangrijk vindt in een baan en ontdek je nog beter je kwaliteiten te benoemen en te gebruiken, maar ook je aandachtspunten verder te ontwikkelen. Loopbaancoaching en -advies wordt door ons ingezet als:

  • een werknemer of team bepaalde vaardigheden wil verbeteren
  • een team gericht naar een doel toe wil werken
  • een werknemer mogelijk een andere rol krijgt of kan krijgen binnen de organisatie
  • een werknemer zich klaar moet maken voor een functie buiten de organisatie

Loopbaancoaching en -advies: hoe werkt dat?

Bij loopbaancoaching en -advies ga je samen met de loopbaancoach in gesprek over wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Zo kan je samen met de loopbaancoach een plan-van-aanpak maken dat jou helpt om je doelen te behalen. Met loopbaancoaching kom je er achter wat het beste bij je past qua functie, organisatie en cultuur. Je gaat samen met de loopbaancoach ontdekken wat het beste bij je past en krijgt o.b.v. de gesprekken met de loopbaancoach een loopbaanadvies dat helpt om je loopbaan de goede weg in te slaan. Een loopbaancoach gaat niet in op levensvragen en zorgt niet voor gedragsveranderingen, maar helpt om meer uit jouw loopbaan te halen.

Loopbaancoaching bij Team Consultancy Group

Loopbaancoaching en -advies bij Team Consultancy Group is altijd maatwerk. De inhoud van de loopbaancoaching is dus voor iedereen verschillend en gericht op jouw loopbaanontwikkeling. We beginnen iedere loopbaancoaching met een intake.

In deze intake maak je kennis met de loopbaancoach en spreken jullie je verwachtingen naar elkaar uit. De loopbaancoach kijkt of loopbaancoaching wel een meerwaarde voor je is en bespreekt op welke manier loopbaancoaching bij kan dragen aan het behalen van jouw doelen. Na het intakegesprek maak je samen met de loopbaancoach een plan-van-aanpak. Dit plan-van-aanpak geeft richting en een goede leidraad om de loopbaancoaching tot een succes te maken. Na het plan-van-aanpak kan de loopbaancoaching beginnen!

Is loopbaancoaching en -advies iets voor mij/onze werknemers?

In principe kan iedereen die werkt bij ons terecht voor loopbaancoaching en -advies. Veel van onze cliënten hebben al wat jaren werkervaring en denken dan “is dit het nu?”. Wij helpen hen met nieuwe inzichten waardoor ze actief kunnen werken aan de carrière die ze graag willen. Ook zijn veel van onze cliënten al wat langer werkzaam in een functie en moeten (noodgedwongen) op zoek naar een ander carrièrepad.

Loopbaanontwikkeling voor een team

Het kan natuurlijk voorkomen dat er van een team een bepaalde ontwikkeling verwacht wordt. Het is dan vaak moeilijk om duidelijk inzichtelijk te krijgen hoe de individuen in het team zich kunnen ontwikkelen om de uiteindelijke teamdoelen te halen. De vraag is dan: Wat is er op individueel niveau voor nodig om het collectief beter te maken? Veel organisaties bieden werknemers een eigen persoonlijk budget voor scholing en ontwikkeling, maar hoe wordt dit budget ingezet? Team Consultancy Group helpt door loopbaancoaching organisaties en teams om bewust om te gaan met het scholingsbudget en stelt samen met de teams en individuele werknemers doelen waardoor niet alleen zijzelf, maar ook de organisatie zich kan verbeteren.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact ons op.

Favicoon TCG

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking

Favicoon TCG

Vragen?

We helpen je graag verder!

Call Now Button