DISC methode

DISC methode: Ga voor optimale teamontwikkeling met behulp van een DISC training!
Een team bereikt alleen de gewenste resultaten (of meer) wanneer het optimaal samenwerkt. Wilt u bepaalde zaken binnen het team meer ontwikkelen? Haal het beste uit de werknemers naar boven en streef samen naar het optimale resultaat. Naast prestaties in het werk, is plezier uiteraard ook zeer belangrijk. Wanneer werknemers het naar hun zin hebben op het werk, verhoogt dit gelijk de werkprestaties. Daarnaast zijn zaken als samenwerking en duidelijke communicatie van essentieel belang. Wanneer u een echt teamgevoel heeft met uw collega’s heeft dit eindeloze positieve gevolgen voor de werksfeer en het bedrijf als geheel. Uw team optimaal ontwikkelen kan met behulp van een DISC training die Team Consultancy Group aanbiedt. Bent u geïnteresseerd naar de vele voordelen van een DISC workshop? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

Team Consultancy Group bestaat uit een team van zeer enthousiaste professionals. Iedereen binnen het team heeft een ruime ervaring als het gaat om teamontwikkeling en kunnen als geen ander de beste trainingen, adviezen en coaching geven. Samen met u zijn ze gedreven om het beste uit een team te halen. En dat uiteraard op een leuke en resultaatgerichte manier! Team Consultancy Group biedt met trots diverse trainingen aan om als doel de prestaties en het plezier op de werkvloer te verhogen. We bieden meer dan alleen een theorie en saaie verplichte teambuilding opdrachten. Echte teamontwikkeling leert u alleen door het samen in de praktijk toe te passen. Team Consultancy Group verhoogt de prestaties van teams. Denk aan termen als teamontwikkeling, duurzame inzetbaarheid & mobiliteit en loopbaancoaching. Een voorbeeld van de trainingen die wij aanbieden is de DISC methode.

Teambuilding met behulp van DISC methode

Teambuilding is ontzettend belangrijk bij het verhogen van de prestaties op werk. Een team dat goed op elkaar ingespeeld is, presteert namelijk een stuk beter. Wie heeft welke kwaliteiten? Bij wie kunt u terecht met bepaalde zaken? Het is zeer belangrijk om te weten wat u als collega’s binnen een team aan elkaar heeft. Hoe creëert u een omgeving waarin iedereen optimaal tot zijn of haar recht komt? Hoe maakt u maximaal gebruik van ieder z’n persoonlijke kwaliteiten en hoe zet u die in? Wilt u hier graag achter komen, ga dan voor de DISC training van Team Consultancy Group! Het is een 1-daagse course waarin het team inzicht krijgt in de persoonlijkheidskenmerken van iedereen. Daarnaast verbetert deze DISC training ook de onderlinge samenwerking en communicatie. De DISC workshop die Team Consultancy Group aanbiedt kan op het bedrijfspand worden gegeven, maar ook op een externe locatie worden gegeven.

Wat is DISC methode?

Maar wat is DISC eigenlijk precies en waar staat dit voor? DISC is een persoonlijkheidsanalyse. Deze analyse meet diverse psychologische motivatoren van uw eigen gedrag. Daarnaast geeft het ook aan hoe dit tot uiting komt in het team. Waarom reageert en gedraagt u zich zoals u normaal doet? DISC maakt dit proces inzichtelijk. U krijgt op een praktische manier inzicht in het gedrag van uzelf en uw collega’s. DISC kan worden ingezet als een instrument om uzelf en de anderen in het team beter te begrijpen. Iedereen denkt en communiceert op bepaalde manier na en heeft persoonlijke specifieke behoeftes. Door dit over elkaar te weten te komen, leert u elkaar beter te begrijpen en leert u ook elkaars verschillen te waarderen. Na het opstellen van een DISC persoonlijkheidsprofiel, worden er diverse oefeningen opgesteld. Door deze oefeningen leren de teamleden op welke manieren zij een bijdrage kunnen leveren aan het succes van het bedrijf, maar ook de daarbij behorende valkuilen. Hoe kunt u beter samenwerken en hoe kunnen misverstanden in de toekomst worden voorkomen?

Diverse persoonlijkheidsstijlen binnen DISC

In de DISC training van Team Consultancy Group krijgt iedereen een eigen DISC persoonlijkheidsprofiel. Voorafgaand de training krijgt iedereen een vragenlijst opgestuurd. Deze vragenlijst is uiteraard geen test, er zijn geen goede of foute antwoorden! Op basis van deze antwoorden maken wij een persoonlijkheidsprofiel. DISC is een afkorting die staat voor vier verschillende persoonlijkheidsstijlen. Iedereen is in te delen in een van deze persoonlijkheidsstijlen:

 • D staat voor dynamisch en doortastend.
 • I staat voor interactief en inspirerend.
 • S staat voor stabiel en support.
 • C staat voor correct en consciëntieus.

Hoe ziet een DISC training er uit?

Iedereen van het team heeft voorafgaand een vragenlijst ingevuld. Op basis van deze antwoorden is er een DISC persoonlijkheidsprofiel opgesteld. Vervolgens start de training. De DISC training bestaat uit een aantal onderdelen.

 • Toelichting van de theorie achter DISC.
 • Het benoemen van het persoonlijke gedrag aan de hand van DISC.
 • Uitleg en toelichting van iedereens eigen persoonlijkheidsprofiel.
 • Het benoemen van de krachten en valkuilen van het team aan de hand van DISC.
 • Het benoemen van eventuele persoonlijke gedragsveranderingen en de invloed hiervan op de samenwerking van het team.
 • Resultaten van een DISC training
 • Een DISC workshop brengt vele voordelen met zich mee voor het gehele team.
 • Het hele team is bekend met de DISC theorie.
 • Krijg inzicht in hoe iedereen binnen het team op zijn of haar eigen manier communiceert en hoe u hierop moet inspelen om het optimale uit het team te halen. Zo komt u ook gelijk te weten hoe u samen de onderlinge communicatie kan verbeteren.
 • Kom te weten waar iedereen zijn of haar persoonlijke krachten en valkuilen zitten. Leer ook deze punten herkennen en hoe u hier vervolgens op kunt inspelen.
 • Ga effectiever en efficiënter met elkaar om.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Team Consultancy Group of vraag een vrijblijvende offerte aan voor de DISC training!

Favicoon TCG

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking

Favicoon TCG

Vragen?

We helpen je graag verder!

Call Now Button