DISC kleuren

DISC kleuren: Team Consultancy Group, professionals in teamontwikkeling
Hoe smeedt u een verzameling individuen om tot een goed team? Waaraan voldoet een goed team? In de praktijk blijkt dat dit bij veel bedrijven nog niet optimaal is. Het is ook veel lastiger dan men in eerste instantie denkt. Bent u een werkgever die effectief en resultaatgericht wil ondernemen, maar ook blije, gezonde en gemotiveerde werknemers wenst? Dan is Team Consultancy Group uw partner! Team Consultancy Group heeft teambuilding tot één van haar specialisaties gemaakt. Onze consultants zijn gedreven, enthousiast, professioneel en ervaren. We zijn gevestigd in Den Haag, maar zijn door het hele land actief. Team Consultancy Group is daarom uw aanspreekpunt en partner op het gebied van teamontwikkeling, duurbare inzetbaarheid, loopbaancoaching en advisering. Op deze manier verhoogt u de prestaties van uw werknemers individueel, maar ook als groep.

Hoe bereiken wij dit?

Door het geven van trainingen, door coaching en advisering. Onze opzet is praktijkgericht, persoonlijk maar toch zakelijk, met korte lijnen, leuk maar ook resultaatgericht. De bedoeling is om het beste in alle werknemers naar boven te halen en om zo ook het plezier in het werk te verhogen. Hiermee verhoogt u niet alleen de prestaties van de werknemers, maar ook die van het team. Dit verhoogt weer de arbeidsvreugde en plezier in het werk verlaagt stress en daardoor uitval door ziekte. Zo bereikt u dus tevens duurzame inzetbaarheid. Dit zijn geen loze beloften of mooie woorden, maar een rechtstreeks resultaat van een goede samenwerking.

De DISC-methode/ DISC kleuren

Team Consultancy Group gebruikt DISC als instrument om van een groep mensen een goed team te maken om zo de teamprestaties te verhogen. Een goed team wil zeggen:
• Alle individuen zijn zich bewust van hun waarde en plek binnen de groep
• Binnen het team weet een ieder wat men aan elkaar heeft en men kent elkaars kwaliteiten en waardeert deze
• Elk individu komt tot zijn/haar recht, zonder het doel van de groep uit het oog te verliezen.
• Er is een goede communicatie en de sfeer onderling is ontspannen

Wat is DISC?

DISC doet een persoonlijkheidsanalyse en meet de verschillende motivatoren van het eigen gedrag en hoe dit zijn uitwerking heeft binnen een groep mensen. Dit doen we aan de hand van een kleurenschijf (een DISC). De DISC kleuren zijn rood, geel, blauw en groen.
DISC staat voor:

  • D = Dynamisch en doortastend (dit wordt aangegeven met de kleur rood)
  • I = Interactief en inspirerend (dit wordt aangegeven met de kleur geel)
  • S = Stabiel en support gevend (dit wordt aangegeven met de kleur groen)
  • C = Correct en consciëntieus (dit wordt aangegeven met de kleur blauw)

DISC is een goed instrument om jezelf en de groep beter te leren kennen en begrijpen. Hierdoor groeit er meer begrip en waardering voor elkaar. Tijdens de workshop worden er diverse oefeningen gedaan, die praktijkgericht zijn. Zo ontdekt men de valkuilen, de onderlinge samenhang, de talenten van zichzelf en de andere leden van de groep en hoe dit het beste kan worden ingezet.

De oorsprong van DISC (DISC kleuren)

Carl Gustav Jung (een beroemde Zwitserse psychiater en psycholoog die leefde van 1875 tot 1961) onderscheidde vier typen mensen, gebaseerd op vier psychologische functies van de mens: denken, voelen, waarnemen en intuïtie. Hij introduceerde ook de term introvert en extravert. De geestelijke vader van DISC is Dr. William Moulton Marston, een Amerikaanse psycholoog. De disc kleur rood betreft bijvoorbeeld dominante, extraverte mensen en de disc kleur groen, introverte en betrokken mensen.

De inhoud van het programma van DISC

Voorafgaand aan de training vult elke deelnemer online een vragenlijst in. Let wel: dit is geen test! Dat is ook niet de bedoeling van DISC. Er zijn dus alleen maar goede antwoorden. Aan de hand van de ingevulde vragenlijsten worden er DISC-persoonlijkheidsprofielen opgesteld van de deelnemers. Deze profielen zijn dus altijd gebaseerd op de eigen waarneming. DISC is een training van een dag en bestaat uit de volgende delen:

  • Een stukje theorie over de DISC-methode
  • Het benoemen van het eigen gedrag aan de hand van DISC
  • Uitleg en toelichting op het DISC-persoonlijkheidsprofiel van elke werknemer
  • Analyse van de groep waarin de valkuilen en de kracht van het team getoond worden met behulp van DISC

DISC maakt zo duidelijk hoe veranderend gedrag in het team invloed heeft op de onderlinge samenwerking en hoe dit de samenwerking en het resultaat van het team kunnen verbeteren.

Het resultaat van de DISC-training

Na het volgen van de DISC-training is het team bekend met de theorie van de DISC-methode en heeft een ieder meer inzicht gekregen in zichzelf, maar ook in de andere teamleden. De teamleden kennen nu hun eigen en elkaars talenten en leerpunten beter. Hierdoor is er meer begrip onderling. Het team zal hierdoor effectiever samenwerken en efficiënter communiceren. Het plezier in het werk zal hierdoor verhogen en hierdoor zijn mensen veel gemotiveerder. Het kan niet anders dan dat hierdoor ook het resultaat van het team als geheel verbetert.

Waarvoor is DISC niet bedoeld?

DISC is niet ontwikkeld en ook niet geschikt om in te zetten om mensen te toetsen of te beoordelen. Er zijn andere manieren om te onderzoeken of iemand geschikt is voor een bepaalde functie of niet. DISC onderzoekt de stijl van iemand en analyseert, maar geeft geen oordeel.

Wilt u meer informatie over DISC kleuren?

Deze workshop geven wij op uw bedrijfslocatie of op een andere locatie; al naar gelang uw wensen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ons bellen op het telefoonnummer 070-2210551 (op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur) of vul het formulier in op onze website. U kunt ons ook een e-mail sturen naar info@teamconsultancygroup.nl. Een offerte is geheel vrijblijvend. Graag staan wij u te woord met advies of beantwoorden wij uw vragen. Onze ervaren specialisten staan voor u klaar.

Favicoon TCG

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking

Favicoon TCG

Vragen?

We helpen je graag verder!

Call Now Button