DISC analyse

DISC analyse: Haal het beste uit uw team met Team Consultancy Group!
Een goed functionerend team waarin iedere medewerker het beste tot zijn recht komt is de wens van ieder bedrijf. Helaas wil dit niet altijd lukken. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het namelijk onder meer essentieel dat de medewerkers goed op elkaar zijn ingespeeld en er sprake is van een sterke onderlinge vertrouwensband. Wanneer er niet voldoende begrip is voor elkaar zorgt dit voor slechte sfeer en productiviteit. Wij lossen dit probleem graag voor u op en zorgen er voor dat de team prestaties verhoogd worden middels onze ervaring en gedrevenheid om het beste uit teams te halen.

Team Consultancy Group zorgt er voor dat uw medewerkers zichzelf en elkaar beter leren begrijpen door gebruik te maken van een specifiek instrument: de DISC-analyse. Het zal u versteld doen staan wat voor verrassende uitwerking dit zal hebben op uw team.

Het succesvolle DISC analyse

DISC is een persoonlijkheidsanalyse waarmee we de diverse psychologische motivatoren meten van het eigen gedrag per individu en hoe deze tot uiting kunnen komen in het gehele team. De afkorting DISC staat voor vier verschillende persoonlijkheidsstijlen: Dynamisch & Doortastend, Interactief & Inspirerend, Stabiel & Support gevend en Correct & Consciëntieus. Team Consultancy Group en DISC zorgen er voor dat er op een leuke en resultaatgerichte manier inzicht wordt gegeven in het gedrag van alle teamleden en de bijbehorende persoonlijkheidsstijlen, met veel succesvolle resultaten tot gevolg.

Medewerkers krijgen een verbeterd inzicht in zichzelf en elkaar door DISC analyse

Door DISC in te zetten zorgt Team Consultancy Group er voor dat uw teamleden inzicht krijgen in hun eigen gedrag en dat van de andere teamleden. Middels de DISC-analyse wordt ieders persoonlijke gedrag uitgelegd waardoor en bewustwording en begrip zal ontstaan. In de uitslag van de analyse zullen drie aspecten naar voren komen middels verschillende grafieken: Hoe iemand zichzelf ziet, hoe er gehandeld wordt in stressvolle situaties en onder druk en tevens zal de DISC weergeven hoe iemand zich aanpast en opstelt in een omgeving.

Verbeterde communicatie met DISC analyse

Misschien loopt de communicatie binnen uw team niet helemaal lekker wat gevolglijk zorgt voor een lagere productiviteit. Wanneer u Team Consultancy Group inhuurt en gebruikt maakt van het instrument DISC, kunt u er op rekenen dat de manier van communiceren binnen uw team nieuw leven ingeblazen wordt en verbeterd gaat worden. Zo zal er namelijk naast het gedrag ook naar de communicatiestijl gekeken worden. Samen zorgen we er voor dat uw medewerkers elkaar beter leren begrijpen en er op een meer gelijkwaardige manier met elkaar gaan communiceren. U zult merken dat dit een positieve uitwerking gaat hebben op de resultaten op de werkvloer. Een goede communicatie is namelijk essentieel voor een goede productiviteit.

Herkenning van de krachten en valkuilen

Het bewust worden van de krachten en valkuilen van iedere individueel teamlid is een belangrijk aspect voor de prestaties op de werkvloer. Daarom doen we aan de hand van het DISC persoonlijkheidsprofiel verschillende oefeningen. Hierdoor ontdekken alle teamleden hun krachten en op welke manier deze ingezet kunnen worden en bijdragen aan het succes van het team. Tevens kijken we naar de eventuele valkuilen binnen de groep en in de onderlinge samenwerking en hoe we deze kunnen voorkomen. Het benutten van de krachten zal leiden tot een gelukkig en zinvol gevoel waardoor de medewerkers meer plezier krijgen om te werken binnen uw bedrijf.

Diepgang en vertrouwen

Dankzij ons team en onze DISC-analyse krijgen uw medewerker meer vertrouwen in elkaar. Middels onze oefeningen zullen er misschien specifieke angsten naar boven komen, maar deze zullen we samen weer overwinnen. Het gevolg hiervan? Het vertrouwen tussen uw werknemers wordt vergroot en er zullen diepere relaties ontstaan. Dit resulteert in een betere samenwerking en zorgt er voor dat de lage productiviteit een transitie maakt naar effectiviteit en een aanzienlijk hogere productiviteit.

Vele teams gingen u voor

Inmiddels hebben wij al heel wat teams geholpen met het vergroten van de vertrouwensband en het verbeteren van prestaties op de werkvloer. Wij horen dikwijls van onze deelnemers dat onze eendaagse teamontwikkeling met DISC meer begrip voor elkaar heeft opgeleverd en er na onze DISC dag meer gebruik wordt gemaakt van ieders krachten. Ook krijgen we als terugkoppeling van de verschillende teams dat ze veel geleerd hebben op een leuke en relaxte manier. Dit is iets wat Team Consultancy Group zeer belangrijk vindt.

Onze passie, uw succes

Elke dag dagen wij onszelf opnieuw uit om het beste in werknemers naar boven te halen. Wij zijn trots op wat we doen en op ons team. Dat we door middel van onze passie uw werknemers beter kunnen laten functioneren en uw bedrijf hierdoor weer in de juiste koers richting succes brengen geeft ons veel genoegdoening. Wilt u ook met behulp van Team Consultancy Group en onze DISC-analyse de onderlinge relaties van uw medewerkers versterken, zorgen voor een optimale samenwerking en de effectiviteit vergroten? Neem dan snel contact op met Team Consultancy Group, onze passie is uw succes.

Favicoon TCG

   Praktisch en resultaatgericht

   Persoonlijk maar zakelijk

   Korte lijnen

   Landelijke dekking

Favicoon TCG

Vragen?

We helpen je graag verder!

Call Now Button